Op 1 maart 2017 gaat de regeling Fosfaatreductieplan 2017 van start. Voor de meeste bedrijven met vrouwelijke runderen toch iets om rekening mee te houden. De ministeriële regeling is vorige week  gepubliceerd. Het is nu van belang om tijdig de juiste keuzes te maken.  De informatie omtrent de regeling wordt verstrekt via ZuivelNL en RVO. Een kort overzicht van de verschillende kanalen:

koe in wei
Waar vind ik meer informatie over het fosfaatreductieplan?

Fofaatreductieloket
ZuivelNL heeft een Fosfaatreductieloket opgezet om melkveehouders zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Dit loket is dé vraagbaak over de ministeriële regeling en is sinds dinsdag 21 februari gestart. Via dit reactieformulier kunt u vragen stellen.
Maar wilt u liever met iemand van het Fosfaatreductieloket bellen, neem dan contact op via tel. 038 – 4572855. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 16.30 uur.

Algemene informatie
Verder staat er op de website van ZuivelNL een overzicht met Vragen en Antwoorden dat regelmatig wordt bijgewerkt en aangevuld. Eveneens is op de site een algemene toelichting op de regeling en rekenvoorbeelden te vinden, alsmede een algemene presentatie over dit plan.

Rundveehouders en ‘stoppers’
ZuivelNL voert de regeling uit voor melkleverende bedrijven. Bent u wel houder van runderen maar heeft u geen melkleverend bedrijf? Of heeft u vragen over de regeling bedrijfsbeëindiging melkveehouderij (‘stoppersregeling’)? Dan kunt u met deze vragen terecht bij RVO.nl via telefoonnummer: 088-0424242. RVO.nl geeft ook op de website meer informatie over de gehele fosfaatreductiemaatregelen 2017.

En op mestboete.nl?
Ook op Mestboete.nl zal aandacht worden besteed aan de regeling in het algemeen en de gevallen ‘waarin het knelt’ in het bijzonder. Op dit moment kan nog geen bezwaar worden gemaakt tegen de regeling. Dit kan pas tegen een besluit dat voortvloeit uit  de regeling. Het eerste besluit dat op uw bedrijf van toepassing zal zijn, zal op het moment van verrekening zijn. Dit zal waarschijnlijk op zijn vroegst eind april, begin mei. In de tussenliggende periode kunt u natuurlijk ook altijd bellen of uw vraag stellen via email.