Het was me het jaartje weer wel. Tijd om even bij te komen en het afgelopen jaar nog eens de revue te laten passeren, te bedenken wat goed is gegaan en wat misschien beter kon. Daarna is het op naar het volgende jaar: ‘Voorbij de drempel ligt de toekomst (Loesje, 2023)‘.

Maar voordat we vol enthousiasme het nieuwe jaar induiken, toch  nog even aandacht voor de afronding van dit jaar: meer specifiek de mestverwerkingsplicht en de productierechten.

Is er voldoende mest verwerkt of VVO’s aangeschaft en zijn er voldoende productierechten? Uiterlijk op 31 december 2023 om 23:59:59 moeten het benodigde aantal staan geregistreerd bij RVO. Dit geldt voor Drie Partijen Overeenkomsten  (DPO), Vervangende Verwerkingsovereenkomsten (VVO), fosfaatrechten, varkensrechten en pluimveerechten.  Pas wanneer de overeenkomsten die daaronder liggen door alle daarbij partijen zijn ondertekend op de site van RVO is sprake van een geldige overeenkomst. Een conceptovereenkomst is dat niet en na afloop van het jaar kunnen deze gegevens niet meer worden gewijzigd. Even opletten dus. 

We wensen u  fijne feestdagen en een gezond, mooi en succesvol 2024.